Tiszta médiát!

Minket elszomorít, hogy sokan hazugságokból élnek, és ezzel mások életét tönkre teszik. A szólásszabadságot nem úgy értelmezzük, hogy valótlanságokat lehet írni következmények nélkül. A bulvársajtó kitalált történetei nagy szerepet játszottak abban, hogy Michael élete úgy alakult, ahogy. 

"Soha, de soha ne ítélj meg senkit a sajtóban olvasottak alapján! Ne ítélj addig, amíg nem győződtél meg a hírek valóságtartalmáról!" Michael Jackson, 1993

Az igazság Michael Jacksonról
A sajtó olyan sok otromba történetet talált ki Jacksonnal kapcsolatban, hogy képtelenség számbavenni mindegyiket, de a fontosabbakat azért megemlítjük. Reméljük, hogy az írás végén a legtöbb ember másképp tekint majd Michael Jacksonra.

Gyermekévek
Kezdjük egy kis történelemmel, ugyanis Jackson gyermekkorának ismerete elengedhetetlen annak megértéséhez, hogy miért lett olyan "hóbortos különc" amilyennek a világ ismerte:

1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli Gary-ben (USA) egy 9 gyermekes szegény családban. Apja Joe Jackson egyszerű gyári munkás. Ő az, aki fiaiból Jackson five néven vasfegyelemmel sztárzenekart nevelt. Sokak szerint ő az, aki közvetve tönkretette Michael Jackson életét, már 5 éves korától fogva.

A gyerekeknek állandóan próbálniuk kellett, s bizony Joe papának sokszor eljárt a keze, ha a kis Michael (ekkor még csak 5 éves!) elvétett egy énekhangot, vagy Tito mellényúlt a gitár húrjain. Többször előkerült a nadrágszíj is.

Később, tizenéves korában hormonokkal tömte tele Michaelt, hogy a mutálás természetes folyamata ne tegye tönkre az akkor már slágerlistavezető sztár vékony hangját. Michael és testvérei nem járhattak rendes iskolába. Amikor más gyermek 7-8 évesen az első osztályt kezdte, nekik már nagylemezük jelent meg a Motown Records-nál, ami Amerika legnagyobb R&B lemezkiadója volt akkoriban.

Michael a tanulmányait végül magántanároknál fejezte be, igazi gyerek közösségbe soha nem járhatott. Joe Jackson katonás szigorával elérte célját: fiai sikeresek lettek.

Bőrfehérítés
1983-ban már világsztár. 40 millió eladott lemezzel és 8 Grammy díjjal (zenei Oscar díj) bekerült a Rekordok Könyvébe. Nem tud kimenni az utcára, mert háza előtt éjjel-nappal rajongók és újságírók várakoznak. És ekkor történt valami, ami Michaelt méginkább visszahúzódóvá és gátlásossá tette: a VITILIGO nevű bőrbetegség.

Jackson beteg volt. Egy vitiligo nevű bőrbetegségben szenvedett: 
"A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. Átlagosan a 20. életév táján jelenik meg. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök, az anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában tejfehér konvex élekkel, változó számban és kiterjedésben. A vitiligo gyógyítása hosszadalmas és gyakori a betegség visszatérése."

BŐR FEHÉRÍTÉS A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA SZERINT NEM LÉTEZIK! 

 A betegségről részletesen olvashatsz magyarul ITT! Felhívjuk a figyelmeteket a fenti linken legalul található mondatra: "Híres vitiligós emberek: Michael Jackson amerikai popsztár" 
A komplett vitiligo/Jackson történetet elolvashatják az angolul tudók ITT!
Ez utóbbi NAGYON RÉSZLETESEN leírja, hogy mi történt Jacksonnal.

Ezt feltétlenül nézzétek végig!

 ...és ezt is itt:

Nagyon reméljük, hogy így már tiszta a kép és sokan átértékelik magukban a Jacksonról eddig gondoltakat. Szerintünk a képek önmagukért beszélnek. Nem véletlen, hogy Jacksont soha nem lehetett rövidnadrágban látni. Ha napra ment akkor mindig ott volt a "kötelező" fekete esernyő, és ez a magyarázata annak is, hogy Jackson miért járt sokszor maszkban, napszemüvegben, tetőtől talpig eltakarva. 

Pedofília
Ez volt a legsúlyosabb az összes vád közül. Ha ismerjük Michael életét és tetteit, akkor kiderül, hogy Jackson legérzékenyebb pontját támadták ezzel: gyermeki ártatlanságát. Ez volt a végső döfés. Jackson ekkor indult el nagy sebességgel a halálba vezető lejtőn (meghurcolás, lelki és anyagi terhek, gyógyszerezés, nyugtatók).

1993-ban, az akkor tizenhárom éves Jordan Chandler szülei vádolták őt meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta fiúkat. A szülők a feljelentés után, de még a bírósági szakasz előtt megkeresték a sztár ügyvédeit és alkut kötöttek: 20 millió dollárért cserébe (3,8 milliárd forint!) elállnak mindenféle pereskedéstől. Jackson belement, mert nem akart bíróságra járni (nehéz lett volna, javában ment a Dangerous világkörüli koncert turné). Utólag kiderült, ez nagy hiba volt a részéről.

Jackson halála után 2 héttel Jordan Chandler bevallotta, hogy hazudott. Az egész rágalom volt, és kizárólag pénzszerzési célokat szolgált.

2005-ben újabb szülők láttak remek anyagi lehetőséget Jacksonban. Ezúttal a 13 éves Gavin Arvizo megrontásával vádolták. Jackson nem ment bele semmilyen alkudozásba. A rendőrség csakúgy mint 1994-ben, több házkutatást tartott, és két évvel az ügy kirobbanása után végül vádat is emeltek.

Az 5 hónapon át tartó bírósági eljárás végén Jacksont minden vádpontban ártatlannak találták. Michael Jacksont ekkor pszichológus is megvizsgálta, aki szerint az énekes érzelmi világa éppen olyan, mint egy tízéves gyermeké.

Az üggyel kapcsolatban a Larry King Show-ban Elizabeth Taylor is megszólalt: Elmondta, hogy gyakran aludt együtt Michael Jacksonnal, akivel azonban csak filmeket néztek az ágyban. 

Jackson nem volt pedofil. Annyi bűne volt, hogy 40-50 évesen is megragadt egy tízéves gyermek szintjén. Egész életében elvesztett, sosem volt gyermekkorát szerette volna pótolni. Jól érezte magát gyermek társaságban, jópár felvétel napvilágot látott arról, hogy a felnőtt Michael miként vízipisztolyozik önfeledten gyerekekkel.

Az énekes a pedofil ügyének kirobbanásakor szokott rá a nyugtatókra és fájdalomcsillapítókra, Morfiumra és a Demerol nevű gyógyszerre, majd mindenféle stresszbetegségek jelentkeztek nála.

Az egész ügy rágalom volt, és kizárólag pénzszerzési célokat szolgált.
Hallgasd meg a TV2 beszámolóját:

 Oxigénsátor
"Michael Jackson oxygénsátorban alszik"
Egyike a legnevetségesebb sajtó pletykáknak, mégis sok ember elhitte.

1984-ben Michael Jackson egy reklámfilmet forgatott akkori főszponzorának, a Pepsi Cola-nak. Az egyik felvétel sajnos balesetbe torkollott: egy pirotechnikai látványelem rossz időben lépett működésbe, és közvetlenül Michael mellett robbant fel. Haja lángra lobbant és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, majd hosszú ideig kezelték.

Michael Jackson a világ legjótékonyabb embere volt (élete során több mint 350 millió dollárt osztott szét különböző jótékonysági célokra), így nem meglepő, hogy az égési balesete után is gondoskodott a rászorulókról és létrehozott egy alapítványt, amely égési sérültek támogatásával foglalkozott. A neve: Michael Jackson Burn Centere.

Kezdő mozzanatként Michael 2 "oxigénkamrát" adományozott a korháznak, ahol őt is kezelték. Ez egy olyan berendezés, amit égési sérültek kezelésénél alkalmaznak. A szerkezet átadásakor Michael belefeküdt az egyikbe. Ekkor készült róla a hírhedt fotó, amely bejárta a bulvársajtót, a hozzá társított hazugsággal együtt. Ilyen egyszerű a történet.

A legfontosabb vádakat tisztáztuk. 
A bulvársajtó sajnos Jackson halála után sem változott meg, ugyanúgy működik, mint eddig. Csupán egyetlen egy napig mutattak részvétet. Négy nappal a halála után már folytatódott is a pletykagyártás és a valótlan, ámde annál színesebb történetek kitalálása. 

A SUN nevű bulvárlap például odáig ment, hogy képesek voltak illusztrációként egy fotómontázst készíteni az állítólag kopasz Michael-ről. A kórház hivatalosan cáfolta a híresztelést.

Michael Jackson most lett halhatatlan!
A rosszakaróin kívül mindenki a legjobb pillanatokra fog emlékezni, ahogy mi is.

Nem tudta legyőzni őt a halál sem!
Erre a legékesebb példa ez a videó, amely Michael halála után egy nappal készült Londonban:

Londonban több ezer ember ünnepli az utcán Michael Jackson életművét. (2009. június 27.)

Végezetül arra kérünk mindenkit, aki végigolvasta sorainkat, hogy ne vásároljatok pletykalapokat!

"Soha, de soha ne ítélj meg senkit a sajtóban olvasottak alapján! Ne ítélj addig, amíg nem győződtél meg a hírek valóságtartalmáról!" Michael Jackson, 1993 

(írta: Springer Botond)

>

Örömtánc Villámcsődület | Főoldal | Kapcsolat | Oldaltérkép | Örömtánc chat
Design IceCat | Original design GPL by Tribute Media | Powered by Drupal| Optimizálva min. 1024x768, Firefox 3, IE 7+, Chrome 5

Fel az oldal tetejre
rmtnc csoport a Facebookon
Kvess minket Twitteren
rmtnc az IWIW-en
rmtnc hrek - RSS